Planten en Kerstborrel

In verband met vorst verzet naar 21 januari 2023!

Dit is onze eerste Nieuwsbrief.

Onze eerte Vlog. Regelmatig zullen we een filmpje maken om te laten zien hoe het gaat met de voedseldijken op Noord-Beveland. Een project van de Societeit Noord-Beveland, dat ondersteund wordt door meer dan 50 burgers. Een echt burger initiatief. In deze eerste Vlog een uitnodiging voor de Kerstborrel en de plantdag op 17 december 2022 om 16.00 uur

Met onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen m.b.t. de Voedseldijken op Noord-Beveland..

 • we hebben op 11 nov. 2022 een info-bijeenkomst gehad. Lees hier meer 
 • Inmiddels hebben 9 mensen een inventarisatie formulier ingevuld. Als je daar nog niet aan toegekomen was, kun je het hier nog doen
 • Binnenkort spreken we met de boswachter van Staatsbosbeheer. En we houden jullie natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen
 • Adrie Rozendaal, van de fotoclub van Noord-Beveland maakt drone-beelden en foto’s voor ons, hij heeft ons ook een website geschonken. Hij is onze tweede sponsor
 • Want de societeit Noord-Beveland is initiator van dit project en is dus onze hoofdsponsor. 

Samen planten. Festival EEF en Tree4Live doen mee

Er wordt aangehaakt bij het project

Het is natuurlijk heel leuk als je het project kan verbreden en met anderen kunt samenwerken,

 • Wij zijn niet de eerste met het idee van een voedseldijk. Jeroen Guldemond en Jan Thij Bakker hebben dat idee vorig jaar al in de praktijk gebracht. Zij hebben een strook langs de galgendijk aangelegd, dus naast de beoogde dijk van ons project. Er groeit daar dus al wat, zoals je in het filmpje kunt zien. En zij willen samen optrekken in het project. Dat is dus een vliegende start, want het eerste stukje “voedseldijk ” is al 1 jaar oud.
 • Het Eindeloos Eiland Festival EEF is heel populair op het eiland en wordt in juni weer gehouden op de Vliethoeve. Met het bestuur van EEF is afgesproken om een strook van 7 meter breed langs het festival terrein in te planten. Dus volgend jaar kunnen tijdens het festival misschien al de eerste bessen geplukt worden.

Tree4live is een project van de soroptimisten de Bevelanden. Wereldwijd vierden Soroptimisten in 2021 het 100-jarig bestaan. Soroptimist International heeft daarvoor het thema ‘Planting trees for a brilliant future’ gekozen om een link te leggen met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië. Deze pioniers beschermden 100 jaar geleden de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park. De grote oude bomen zouden worden gekapt, de club lobbyde bij de overheid, won de publieke steun, en het leidde ertoe dat een groot deel van het bos beschermd werd en nog steeds bestaat. We zien een bescheiden parallel met het voedseldijk project. En Tree4life doet 17 december dus ook MEE.

De eerste contouren van een natuurlint van voedseldijken

 • Kunnen we sneller van start dan verwacht.
 • Want we kunnen een strook van de zelfde breedte als een dijk langs het EEF terrein alvast wordt ingepland met een heerlijke mix van vruchten.
 • Hierdoor ontstaat de eerste contour van een natuurlint, met een wandelpad van het Veerse Meer, via de Vliethoeve en het bosje van Geersdijk (ook wel het bosje van de Ouden  genoemd) naar de Provincialeweg. 
 • Wil je dat nu allemaal eens met eigen ogen bekijken. Dan nodigen we je uit op Zaterdag 17 december. Ook als je niet kunt planten en niet houdt van glühwein of chocolade melk ben je welkom voor een kijkje en een praatje